10

Wiosenna sałatka

Zosia Książki, Kuchnia 2 Comments

Nie wiem jak Wy, ale ja już bardzo tęsknię za świeżymi owocami. Truskawki, które pojawiają się w sklepach i na niektórych straganach nie wzbudzają mojego zaufania. Dlatego ratuję się mrożonkami i egzotycznymi odpowiednikami. Sałatka, którą dziś Wam pokażę, jest wiosenna głównie pod względem kolorystycznym, nie ma w niej jeszcze nowalijek… 

ZosiaWiosenna sałatka
1

Trzy sposoby na dynię

Zosia Kuchnia 2 Comments

Dynia to jedno z moich ulubionych jesiennych warzyw. Wciąż zadziwia mnie na jak wiele sposobów można ją przyrządzić i co roku odkrywam nowe. Tym razem chcę podzielić się z Wami trzema z nich. 

ZosiaTrzy sposoby na dynię
kadr

Sałatka z krewetkami

Zosia Kuchnia Leave a Comment

Tak to już jest, że zamieszczam zawsze przepisy na sałatki lub desery. To dwa moje ulubione rodzaje potraw i najchętniej tylko je bym przygotowywała:) Lato mamy w tym roku wyjątkowo upalne i rzadko mam ochotę jeść coś na ciepło. Dzisiejsza sałatka jest jednak na tyle sycąca, że spokojnie może zastąpić obiad!

ZosiaSałatka z krewetkami
3

Pierwsze urodziny Kroniki!

Zosia Kuchnia 2 Comments

Długo się zastanawiałam jak uczcić pierwsze urodziny Kroniki. I stwierdziłam, że najlepszy będzie post kulinarny. Kolorystyka różowo-czerwona i trochę egzotyczna najbardziej pasuje mi do upalnych, wakacyjnych dni, które mam nadzieję, jeszcze wrócą. 

ZosiaPierwsze urodziny Kroniki!
sałatka poślubna

Sałatka poślubna

Zosia Kuchnia Leave a Comment

Ta sałatka to nasz prawdziwy hit. Po ślubie pojechaliśmy nad morze i w hotelu wybraliśmy opcję noclegu ze śniadaniem. Okazało się, że była to świetna decyzja. Serwowano tam szwedzki stół, a wybór był naprawdę duży. Wśród kilku sałatek pojawiła się ONA i od razu stała się jedną z naszych ulubionych.

ZosiaSałatka poślubna
kadr2

Pyszna i zdrowa sałatka

Zosia Kuchnia 5 Comments

Ta sałatka świetnie smakuje i szczególnie nadaje się dla osób, które mają niedobór żelaza. Składają się na nią same pożywne produkty, czyli: liście świeżego szpinaku, buraczki (ugotowane na parze i obrane później będą najzdrowsze), ser typu feta i pestki dyni (uprażone na suchej patelni).

ZosiaPyszna i zdrowa sałatka