Paprykowo

Zosia Kuchnia Leave a Comment

Ten prosty przepis wprowadziła do naszego jadłospisu moja mama, która przygotowywała pieczoną paprykę jako dodatek do kanapek. Teraz jest najlepszy czas na jego wypróbowanie – warzywa są względnie tanie i mienią się na straganach wszystkimi kolorami. Ja zdecydowałam się na wariant czerwony:)

ZosiaPaprykowo

Konfitura z dzikiej róży

Zosia Kuchnia 2 Comments

Co roku w wakacje odwiedzam pole namiotowe, na którym rośnie krzak dzikiej róży. Konfiturę z niej robiła już moja siostra, mama, a w tym przyszła kolei na mnie. Była to wielka próba cierpliwości…

ZosiaKonfitura z dzikiej róży

Powidła z mirabelek

Zosia Kuchnia 2 Comments

Na moim osiedlu rośnie mirabelka. W tym roku ma mnóstwo owoców, które zaczęły już opadać na ziemię. Postanowiłam jakoś je wykorzystać, uzbierałam cały koszyk  i rozpoczęłam poszukiwania ciekawego przepisu…

ZosiaPowidła z mirabelek