babeczka z mascarpone

Babeczki z mascarpone

Zosia Kuchnia

Babeczki z mascarpone to bardzo prosty deser, idealny na letnie popołudnie:)

Żeby cieszyć się jego smakiem, najpierw trzeba wykleić foremki kruchym ciastem, a po upieczeniu i ostudzeniu wypełnić kremem z mascarpone.

Ciasto: przepis podstawowy

Krem: ubita śmietana (36%), cukier puder według gustu (ja dałam ok. pół szklanki) i serek mascarpone.

Gotowe babeczki ozdabiamy owocami i listkami świeżej mięty.

Pycha!

babeczki z mascarpone cztery

 

Podobne wpisy

Inspiracje czerwca Czerwiec był dla mnie bardzo intensywnym miesiącem. Głowę zaprzątały mi głównie działania kwiatowe i nie zostało w niej wiele miejsca na coś innego. M...
Czas na pierniczki! Święta nadchodzą wielkimi krokami. To ostatni moment na robienie pierniczków! U mnie pierwsza partia już prawie się skończyła. Dzisiaj siadam do kolej...
Jesienne umilacze Jesień rozgościła się na dobre i chociaż lubię tę porę roku, to wiem, że czekają nas długie (i czasem deszczowe) wieczory. Mniej słońca i niższe tempe...
Daktylowe babeczki W dzisiejszym wpisie prezentuję bardzo zdrowe babeczki, które udekorowałam (nieco mniej zdrowym) lukrem i kwiatkami z marcepanu. Są więc słodkie zarów...
ZosiaBabeczki z mascarpone